OLaR

Wat is dit?

OLaR (Oncology, Lifestyle and Rehabilitation) is een specialisatie van het CooL-programma. In deze specialisatie word je ondersteunt bij het bereiken van jouw doelen met betrekking tot het verbeteren van jouw kwaliteit van leven en gewichtsverlies/-behoud na het afronden van een curatieve behandeling voor kanker.

                         

Binnen OLaR wordt er begrepen dat de weg naar herstel na een oncologische behandeling uitdagend kan zijn. Daarom wordt er bij het OLaR programma gestreefd naar een langdurige gezonde leefstijl, die aansluit aan jouw tempo en mogelijkheden.

Hoe ziet het programma er uit?

Het complete traject duurt twee jaar. In deze twee jaar zitten twee verschillende fases; de actieve fase en de onderhoudsfase. In totaal zijn er zestien groepsbijeenkomsten en acht individuele sessies. Deze sessies en groepsbijeenkomsten zijn onder begeleiding van één zorgprofessional, namelijk de leefstijlcoach. Wel kunnen er andere professionals betrokken worden wanneer dit gewenst is.

In een vaste groep van 8-10 deelnemers start jij tegelijk aan dit traject. In de 90 minuten per groepsbijeenkomst krijg jij informatie over de onderwerpen die invloed hebben op jouw leefstijl. Daarnaast bespreken we tumor- en behandeling specifieke klachten die jij mogelijk kan ervaren, zoals aanhoudende vermoeidheid, veranderde smaak of angst voor terugkeer van de ziekte. Dit wordt gecombineerd met tips en opdrachten uit het werkboek om zo jou optimaal te ondersteunen.

Wat bereik ik met OLaR?

Het OLaR-programma streeft net zoals het CooL-programma naar een meetbare verbetering in de leefstijl; een betere kwaliteit van leven en gezondheid. Er wordt gewerkt aan meer basiskennis, praktische oplossingen en persoonlijke valkuilen. Het OLaR-leefstijltraject begeleid jou naar een gezondere leefstijl, waarbij extra aandacht gegeven wordt aan de unieke uitdagingen na kanker.

Wanneer wordt het vergoed?

OLaR is geschreven voor deelnemers vanaf 18 jaar die een curatieve behandeling van de ziekte kanker hebben afgerond. Daarnaast is een BMI boven de 25 vereist. Ook is een verwijzing van jouw huisarts (aangesloten bij zorggroep Het Huisartsenteam of HZG Breda) een vereiste.

 
 

Samenvattend

    • Een twee jaar durend programma gericht op duurzame gedragsverandering en een gezondere leefstijl.
    • Gespecialiseerd geschreven voor deelnemers die een curatieve behandeling van de ziekte kanker hebben afgerond.
    • Aansluitend aan de unieke uitdagingen na kanker, zoals aanhoudende vermoeidheid, angst voor terugkeer en een veranderd smaakpatroon.
    • Volledig vergoed voor iedereen vanaf 18 jaar die voldoet aan de bovenstaande vergoedingseisen.
    • Uitgevoerd door een BLCN-gekwalificeerde leefstijlcoach die ervaring en expertise heeft in het begeleiden van deelnemers die kanker hebben gehad.
 

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van de programma-eigenaar:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze berichten

Je bent succesvol toegevoegd aan de lijst! Oh, dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens

Platform Leefstijl

Diensten