COOL

Wat is dit?

COOL (Coaching op Leefstijl) is een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Vanaf januari 2019 is het  programma opgenomen in de basisverzekering. Het is een programma gericht op het verbeteren van de algehele leefstijl van mensen.

Dat betekent meer aandacht voor goede voeding, meer beweging maar ook zeker voor slaap, stress, ontspanning, planning en balans in werk & privé.

Hoe ziet het programma er uit?

Het programma bestaat uit een basisprogramma van ongeveer 8 maanden en een onderhoudsprogramma van ongeveer 16 maanden. Het duurt in totaal dus ongeveer 2 jaar. In die 2 jaar heb je 16 groepsbijeenkomsten en 8 persoonlijke contactmomenten. Dat is 1 inclusief intakegesprek en 1 eindgesprek. 

Het basisprogramma is wat intensiever dan het onderhoudsprogramma. Je hebt in beide fases evenveel contactmomenten. Alleen in het tweede deel liggen die contactmomenten wat verder uit elkaar. 
De groepsbijeenkomsten laten zich het beste omschrijven als workshops met gezondheidsthema’s. Je gaat in de bijeenkomst en thuis werken met deze onderwerpen. In de individuele gesprekken kun je de voorgang met de coach bespreken. 

Wat bereik ik met COOL?

Het CooL-programma streeft naar een meetbare verbetering in de leefstijl; een betere gezondheid en kwaliteit van leven. Er zal worden gewerkt aan meer basiskennis, inzicht in persoonlijke valkuilen of drempels en motivatie zonder een te grote focus op afvallen. Je leert zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij jou persoonlijk past.

Uiteindelijk merk je dat dit een positieve verandering tot gevolg heeft op bijvoorbeeld het gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

Wanneer wordt het vergoed?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je:

 • 18 jaar of ouder bent,
 • overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt,
 • of als je ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)
 • Een verwijzing hebt van jouw huisarts (aangesloten bij zorggroep Het Huisartsenteam of HZG Breda)
 • Gemotiveerd bent om zelf aan de slag te gaan en het tweejarig programma te volbrengen
 
 
 

Samenvattend

 • Een 2 jaar durend programma gericht op duurzame gedragsverandering en een gezondere leefstijl
 • Gericht op blijvend resultaat op de lange termijn, niet op snelle winst
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar die voldoent aan de inclusiecriteria met maximale motivatie om het hele programma te volbrengen
 • Vergoed vanuit de basisverzekering zónder eigen risico (dus geen kosten)
 • Zowel groeps- als individuele bijeenkomsten
 • Gemiddeld 1x per maand een contactmoment
 • Uitgevoerd door een gekwalificeerde leefstijlcoach (BLCN)
 
 

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van de programma-eigenaar:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze berichten

Je bent succesvol toegevoegd aan de lijst! Oh, dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens

Platform Leefstijl

Diensten